|
Kış mevsimi; hiç sevmediğim ve kendimi ait hissetmediğim. Henuz ocak ayı içersinde olduğumuz şu günlerde, içimizi ısıtacak güneşli günlere daha çok var. Hava sıcaklığının dibe vurduğu, depresyonun tavan yaptığı bu zamanlarda çoğunluk gibi ben de hüzünlü ve donuk olurum, bir şey yapmak gelmez içimden.
Hele hava gri, soğuk ve yağmurlu ise tek düşünebildiğim evde battaniyenin altında, sıcak yeşil çayımı yudumlarken seyredebileceğim dvdlerin hayali….
Hepimiz kışın yaşadığımız bu benzer duyguları biraz olsun hafifletecek yollar ararız, benim son günlerde keşfettiğim yollardan bir tanesi gelecek ilkbahar-yaz koleksiyonlarından ilham alarak, çiçek desenleri arasında güneşli hayallerimi sürdürmek.  Gucci  Balenciaga Neyse ki, moda dünyasının seçkin isimleri 2008 koleksiyonlarında, adeta yaz bahcelerini andıran parçalar tasarlayıp, beni hayallerimde yalnız bırakmamışlar. 2007 sonbahar-kış sezonundan, 2008 ilkbahar modasına devam eden çiçek desenleri, kıştan farklı olarak daha parlak, canlı ve cesurlar. Prada’nın 2008 resort koleksiyonuna ait Vogue, Glamour gibi moda dergisi reklamlarında gördüğümüz siyah fonla kontrast oluşturan, 50’leri andıran kabarık etekli pastel renkli çiçekli elbiseleri, modern prenseslere bir göndermedir.Balenciaga’nın çoğunlukla düz ve sade materyallerle çalışmayı seven dahi çocuğu Nicolas Ghesquiere bile bu sezon zırhı andıran mini, çiçek desenli futuristik elbiseleriyle bizi saşırtarak, bu trende yeni bir boyut getirmiş. Çicek desenlerinin kullanımı sadece bu iki tasarımcıyla sınırlı kalmamış tabi ki, D&G, Carolina Herrera, Dries Van Noten, Etro ve Gucci gibi modanın diğer devleri de koleksiyonlarında çiçek bahçelerinden esinlenmişler.
 D &G Dedim ya çiçekler hiç bir zaman moda olmadıkları kadar modalar diye, tomurcuklar, büyük çiçekler, gelincikler,zambaklar, futuristik fuşyalar, retro güller bu mevsim günlük elbiselerden tutun da, ayakkabılara kadar her yerde .Pembe, yeşil, sarı ve mavi başı çeken canlı renkler arasında gelirken, yumuşak ve romantik desenlere de rastlanmakta, tek yapmanız gereken içlerinden size uyan, sevdiğiniz rengi bulmak. Çalışan bir kadınsanız ve iş yeriniz bu şekilde giyinmek için uygun değilse ya da siz bir çiçek çocuk değilseniz bu trendi çanta, ayakkabı ve aksesuarlarınızda kullanabilirsiniz, örneğin düz elbisenizi orta büyüklükte çiçek desenli bir fular ile birleştirebilirsiniz.
 Etro  Herrera Eğer bütçeniz yeni sezonda size pek arkadaşça davranmıyorsa veya alışverişe çıkma imkanınız yok ise, kışın edindiğiniz opak çorap ve bootielerle kombinlediğiniz çiçek desenli elbiselerinizden yazın giyilebilecek uygunlukta olanlarını ( ipek, şifon, saten veya pamuklu kumaşlar olabilir), serin ilkbahar günlerinde aynı Prada reklamlarında olduğu gibi minik hırkalar veya triko üstlerle, yaz günlerinde ise, bronzlaşmış teniniz, flip floplarınız veya topuklu sandaletlerle tamamlayabilirsiniz.
Artık, karlı kış günlerinde içinizi neyin ısıtacağını biliyorsunuz, şimdi siz de kendinizi bir yaz bahçesinde elinizde içkiniz, güneşin batışını izlerken hayal edin, üzerinizde hangi çiçekli elbise var?
|