|
Osmanlı Esintisiyle Gelen Teoman Rüzgarı |
|
|
|
Yazar Elvan Dink
|
|
Persembe, 10 Ocak 2008 |
|
Beyoğlu’nda gezerken gözünüze zevkle döşenmiş, şık ve zarif olduğu kadar çekici bir mağaza çarpıyor. Adı ne diye düşünmeyin.
 Giriş Bu mağaza İngiltere’de Bournemouth üniversitesini bitirdikten sonra Louis Vuitton, Arzu Kaprol, Derin ve Telsim gibi önemli ve uluslararası markaların özel proje yöneticiliğini yapan ünlü tasarımcı Sedef Çalarkan’nın tasarımlarını bizlerle buluşturduğu mağaza. 2004 yılında Kasım ayında yarattığı “Osman” markasıyla adını daha da sık duymaya başladığımız tasarımcı ,“Osman” markasının yaratılışının temelinde; Osmanlı gibi bir imparatorluğun neden tanınmadığını düşündüğünü ve Osmanlıyla ilgili bir şeyler yapmayı planlarken aklına böyle bir proje geldiğini belirtiyor. Projeyle ilgili kararı verdiği gün şans eseri eski bir arkadaşıyla karşılaşan tasarımcının planları 1 ay içerisinde hayat buluyor ve laptop taşıyan,i-pod dinleyen, bluetooth kullanan padişahların bulunduğu t-shirt, çanta ve kemerler bizlerle buluşuyor.
 Sedef Calarkan İlk koleksiyonunu 2005 Şubat ayında Paris Pret a Porter fuarında sergileyen Sedef Çalarkan yurtdışında da adından oldukça söz ettirmiş bir tasarımcı. Türkiye’yi temsil etmekten gurur duyan tasarımcı, Osmanlıya saygısından hazırladığı kot tasarımlarında Osmanlı padişahlarını kullanmadığını belirtiyor.Bu başarılarının ardından 2006 yılında Ball ve Teoman markası geliyor. Teoman’ın el iziyle hazırladığı t-shirtler gerçekten el izinin bir tasarımcının elinde hayat bulduğunda nelere dönüşebileceğini gözler önüne seriyor. Teoman’dan aldığı el iziyle hazırladığı rengarenk tasarımlarla içiniz açılıyor. Ve sanırım herkes şu tepkiyi veriyor “bir el izinin bu denli şık gözüken bir tasarıma dönüşeceğini bilemezdim.”  Mağaza  Mağaza Tasarımlarını geceleri, evinin sessiz ortamında huzur içinde yapmayı seven tasarımcı, 3 yıldır Beyoğlu’nda Firuzağa Mahallesi Hayriye Sokak No.2 Galatasaray adresinde harika tasarımların yer aldığı, içeriye girdiğinizde gözkamaştırıcı dekoru ve ihtişamlı yüksek tavanıyla içeri girenlerde hayranlık uyandıran mağazasında yarattıklarını bizlere sunuyor. İçeri girdiğinizde mağazanın sahibinden aldığı zarafeti ile sizi karşılaması da cabası. Kendinizi özel hissedeceğiniz bu mekanda gördüğünüz her kıyafetin güzel ve bir o kadar rahat oluşu sizi şaşırtmasın. Çünkü ben Sedef Çalarkan’ın başarısının sırrının rahat kıyafetlere tasarımlarıyla dokunmasının ardından bir tasarım ürününe çevirmesi oluğunu düşünüyorum ki sanırım en zoru da bu. En iyisi ben daha fazla anlatmadan bu mekanı ve gördüğünüzde içinizde kıpırtılar oluşturacak tasarımları görmeye Beğoylu’na gitmeniz. Eminim ki o mekanı ziyaret ettiğinize hiç pişman olmayacaksınız.
|
yorumlar
Henüz yorum eklenmedi - İlk yorumu siz yapabilirsiniz... |
Sayfa 1 de 0 ( 0 yorumlar )
Yorum eklemek için üye olmalısınız. Üye iseniz lütfen giriş yapın