|
Giyim Trendleri
|
|
Persembe, 28 Eylül 2006 |
Minimalizm Yeniden AramızdaDesenli, baskılı, parıltılı kumaşlardan oluşan kıyafetlerinize veda etmeye hazırlanın. Çünkü doksanlı yıllarda altın çağını yaşamış olan minimalizm yeniden hayatımıza girmeye başlayacak. Evet 2006-2007 döneminin en göze çarpan trendlerinden biri minimalizm. Sadeliğe dönüşün ilk işaretlerini Jil Sander’ın son koleksiyonunda görmeye başladık. Minimalizmin moda dünyasındaki önde gelen temsilcilerinden biri olan Jil Sander’ın başında yaklaşık bir senedir Belçikalı modacı Raf Simons var. Simons ustası Sander’ın adına yakışan bir koleksiyon hazırlayarak bizlere modanın ne yöne doğru akacağını gösterdi. Simons’un Jil Sander için yarattığı 2006-2007 sonbahar/ kış bayan giyim koleksiyonu, kesimleriyle dikkat çeken birbirinden sade parçalardan oluşuyor.
Raf Simons |
|
Devamı...
|
|
|
Giyim Trendleri
|
|
Pazartesi, 02 Ekim 2006 |
Sezonun Dikkat Çeken Giyim Trendleri Altın Çağı: İnsanlığı binlerce yıldır büyüleyen altın, zenginliği sembolize eden rengiyle bu sezon pek çok modacıya ilham vermiş. Altın rengine koleksiyonlarında yer veren modacıların arasında Dolce and Gabbana, Sophia Kokosalaki ve Donna Karan var. Bu trendi uygularken şık olabilmek için gereken en önemli unsur, altın rengini dengeli bir biçimde kullanmaktan geçiyor. Örneğin altın rengi bir gömlek giyiyorsanız altına düz renk bir etek ya da pantalon giyerek bunu sağlayabilirsiniz. Eğer altın rengi bir kıyafeti taşımayı fazla iddialı buluyorsanız altın rengi bir çantayla ya da ayakkabıyla bu trende uyum sağlayabilirsiniz.
Her Yerde Tayt Var: Geri dönüşünün işaretlerini ilk olarak moda ikonu Kate Moss sayesinde gördüğümüz taytlar bu sezonun en ön plana çıkan trendlerinden biri. Evet başlığımızda da belirttiğimiz gibi gerçekten de bu sezon baktığımız her yerde tayt göreceğe benziyoruz. İlk olarak 80’li yıllarda hayatımıza giren taytlar 2006 sezonunda da trendleri takip eden bayanların gardolaplarında yerlerini alacaklar. Modacılar 80’li yıllardaki taytların aksine yeni nesil taytları yaratırken gri ve siyah gibi daha sade renkler kullanmışlar. Taytlara koleksiyonlarında yer veren tasarımcılar arasında ilk akla gelen isimler Donna Karan, Marc Jacobs, Christian Lacroix ve Alberta Ferretti. Moda dünyasını iki ayrı kampa ayıran bu trend kimi moda eleştirmenlerince 21. yüzyıla en çok yakışan stillerden biri olarak değerlendirilirken, bazıları bu trendin 80'li yıllarda kalmasının daha doğru olacağı görüşünü destekliyorlar.
|
|
Devamı...
|
|
|
Moda İkonları
|
|
Pazartesi, 02 Ekim 2006 |
Anna Karina
Fransız sinemasının yetenekli isimlerinden Anna Karina 1940 yılında Danimarka’da doğdu. Asıl adı Hanna Karin olan yıldız 17 yaşındayken Paris’te tanıştığı Coco Chanel’in tavsiyesine uyarak adını Anna Karina’ya çevirdi. Aynı yıllarda Yeni Dalga akımının başarılı yönetmenlerinden Jean-Luc Godard ile tanışan Karina, yönetmenin ‘Le Petit Soldat’ filminde rol alarak sinemanın renkli dünyasına adım attı. Sürekli kalem çektiği iri gözleri ve melankolik havasıyla kısa süre içinde sinemaseverlerin vazgeçemediği yıldızlardan biri haline gelen Karina, aynı zamanda 1960’lı yılların moda ikonlarından biriydi. Küt ve kahküllü saçları, devamlı giydiği trençkotuyla, Fransız olmamasına rağmen Fransız stilinin başarılı temsilcilerinden biri olan Karina kendine özgü güzelliğiyle hala modacılara ilham vermeye devam ediyor.
|
|
|
|
<< Başa Dön < Önceki 21 22 23 Sonraki > Sona Git >>
|
| Sonuçlar 287 - 290 toplam 290 |